En hundefrakke er blevet et mere og mere udbredt koncept herhjemme – og med god grund. Det er nemlig en beklædningsgenstand, der hjælper med at holde din hund varm og tør, når vejret ikke arter sig. I Danmark har vi et meget omskifteligt vejr. Derfor er det heller ikke alle hunderacer, der egner sig lige godt til at være ude hele dagen.

Ofte tror folk, at det kun er små hunderacer, der har brug for dækkener. Denne antagelse bunder formentlig i, at små hunderacer har en mindre muskelmasse. Derfor skal der heller ikke så meget til, før de fryser. Men faktisk er det ikke kun hundens størrelse, der er afgørende for, om den har brug for et dækken. Flere store hunde har faktisk også behov for et dækken.

Importerede hunderacer er ikke vante til det danske klima

I Danmark findes der flere skønne hunderacer. Det skyldes primært, at der i sin tid er blevet importeret hunde fra hele verden. Det betyder derfor, at der findes flere hunderacer i Danmark, der ikke just egner sig til det danske klima.

I stedet kommer disse hunde fra varmere klimaer. Hvis de derfor skal færdes udenfor i Danmark, kan de hurtigt blive for kolde – også selvom de er store hunde med store muskelmasser.

Disse racer har brug for et dækken

Hvis en hunderace har oprindelse i det sydlandske, vil den ofte ikke være genetisk skabt til at skulle håndtere kuldegrader. Det skyldes ofte, at hunden i så fald mangler både den isolerende underuld samt en tykkere pels. Derfor har de stor gavn af et dækken.

Det gælder blandt andet følgende hunderacer:

  • Fransk mastiff
  • Beagle
  • Korthårede mynder
  • Bassethunde
  • De fleste kortsnudede hunde

Sådan kan et dækken hjælpe din hund

Heldigvis kan importerede hunde godt blive i Danmark, selvom de ikke just er skabt til klimaet og vejret. Det er nemlig her dækkener kommer ind i billedet. Med det rette dækken kan en hund blive holdt både varm og tør, når den er udenfor. Du kan få dækkener til de forskellige årstider. Blandt andet findes der vinterdækkener til, når der er kuldegrader udenfor. 

Derfor hjælper dækkener altså hunde af alle størrelser med at have en god livskvalitet. Dækkener sikrer nemlig, at hundene stadig kan færdes udendørs, selvom de er i et land, hvor vejret ikke er naturligt velegnet til dem.

Hvis hunden er syg

Nogle hunde har ikke kun brug for et dækken til at holde sig lun. Hvis en hund eksempelvis leder af gigt, er det også nødvendigt, at den altid bliver holdt varm. Ellers risikerer man, at dens led bliver stive, hvilket forværrer hundens gigt.

Hvis du har en hund, der lider af gigt, kan du også få dækkener, der er designet med varmereflekterende tekstiler. Disse tekstiler hjælper med at holde din hunds led- og muskler varme. Det er en særlig god egenskab til hunden med gigt, da du derved undgår at dens led bliver stive.