Hunden er menneskets bedsteven. Den elsker os, og vi elsker den. Derfor vil vi gøre alt for vores hund. Vejret i Danmark er meget omskifteligt. Om sommeren kan det være rigtig varmt. Efteråret og foråret byder på regn og blæst, hvor vinteren er kold.

Selvom hunden har en god pels. så kan de stadigvæk godt blive påvirket af vejret. Derfor kan det være en god ide at finde en god hundefrakke. Det kan hjælpe din hund på mange måder, og den vil virkelig sætte pris på en god hundefrakke.

Den våde hundefrakke

Hvis du overvejer at købe en våd hundefrakke, så skal du tænke den lidt ligesom en våddragt, som man bruger til at dykke i. Her bliver frakken våd med det samme, hvor vandet der kommer ind under frakken, vil blive liggende. Ved hjælp af luftlommer i materialet, så vil det fungere som et isoleringslag. 

Vandet vil blive varmet op af hundens kropsvarme. På den måde vil din hund kunne holde varmen, når den er ude i regnvejr eller ude at svømme i havet eller i en sø.

Den tørre hundefrakke

En tør hundefrakke kan så sammenlignes lidt mere med en tørdragt, som man dykker i eller måske blot en regnjakke. Den holder din hund tør, hvis det regner. Det vil stoppe vandet helt fra at komme ind til din hund og vil forhindre hunden i at blive våd. 

En tør hundefrakkes opgave er dog ikke at holde din hund varm, men derimod tør. Det er en vigtig detalje at lægge mærke til.

Forskellen på de to typer hundefrakker

Der er altså stor forskel på typerne af hundefrakker. Den våde hundefrakke henvender sig til hundeejere, som gerne vil undgå, at deres hund fryser i vand. Den tørre hundefrakke henvender sig derimod til hundeejere, der gerne vil undgå, at deres hund bliver våd.

Det er altså to vidt forskellige typer af jakker. Deres materiale er forskelligt. Det er derfor også forskelligt, hvordan hver type af hundefrakke fungerer. Det kan være svært for din hund at holde varmen, når den bliver våd i Danmark. Det skyldes både koldt vand, men også eventuel blæst. Her ville en våd hundefrakke fungere meget godt.

Hvilken skal du vælge til din hund?

Når det kommer til, hvilken slags hundefrakke, som du skal vælge til din hund, så er det vigtigt, at du tænker over hensigten med frakken. Hvis du gerne vil have, at din hund forbliver tør, da dens pels ellers nemt begynder at lugte eller bliver beskidt, hvis den ofte er våd, så er en tør hundedragt vejen at gå. Hvis du derimod er bange for, at din hund skal fryse i vand eller når det regner, så kan en våd hundefrakke være løsningen. 

Det hele skal passe sammen med dine ønsker og behov til hundefrakken. Det skal altså være dine egne forventninger til hundefrakken, som skal bestemme, hvilken slags du skal købe til din hund.